Smart Safety Solution Kft. munka- és tűzvédelmi blogja

A munkavédelmi oktatás fontossága munkáltatói szemmel

online munkavédelmi oktatás fontossága külföldi munkavállalóknak is

A munkavédelmi oktatás fontossága nem a kötelező jogszabályi megfelelésből fakad, nem csupán egy adminisztratív feladat, hanem egy olyan beruházás, amely hozzájárul a munkahelyi biztonság növeléséhez és a dolgozók jólétének megőrzéséhez.

A munkavédelem jogi hátteréről és a külföldi munkavállalók oktatásáról részletesen írtunk korábbi cikkeinkben. Jelen sorokkal az oktatás megvalósításával kapcsolatos elemeket igyekszünk kiemelni.

A munkavédelmi oktatás fontossága abban rejlik, hogy a munkavállalók olyan elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek, amely által meg tudják előzni a baleseteket, és épen, egészségesen térhetnek haza a munkahelyükről, illetve másnap teljesítőképesen állnak ismét munkába.

A megfelelő ismeretek frissen tartása végett minimum évente kötelező a munkavédelmi oktatás megtartása, dokumentáltan, a tudásanyagot visszaellenőrizve. Az oktatás lebonyolítását szakember végezheti, akár a cég egy alkalmazottja, aki szakképzett, vagy igénybe veheti egy szakértő, a Smart Safety Solution Kft. szolgáltatását.

Online munkavédelmi oktatás

Bizonyos esetekben egy vállalatnak, vállalkozásnak nem áll módjában munkavédelmi szakembert foglalkoztatni alkalmazottként, ugyanakkor egy külsős szakember kiszállása is nehézségekbe ütközhet. Jó hírünk van, mert szakmai csapatunktól igénybe veheti a munkavédelmi oktatást online formában is.

Leoktatjuk az anyagot, szabályos módon visszakérdezzük és dokumentáljuk a képzést.

Külföldi munkavállalók oktatása

Amikor magyarul nem beszélő munkavállalók kerülnek a céghez, munkáltatóként kötelezettségünk a munkavédelmi oktatással kapcsolatban ugyanolyan körültekintéssel eljárni, mint magyar dolgozók esetében. Ugyanakkor nehézségekkel szembesülhetünk, figyelembe véve akár a nyelvi, akár a kulturális különbségeket.

A Smart Safety csapata ebben is rendelkezésére áll. Bármilyen nyelven elvégezzük a munkavédelmi oktatást úgy, hogy a résztvevők el is sajátítsák a munkavédelmi ismereteket és természetesen a jogszabályoknak is teljes mértékig megfeleljenek.